Etusivu | Kokoonpano | Diskografia | Historia | Keikat | Mustat Enkelit pintaa syvemmältä | MEnkelikesä 2009
Mustat Enkelit

Historia

Tamperelaisbändi Mustat Enkelit on perustettu vuonna 2002. Kokoonpano kasattiin alunperin Jussi Aaltosen, Kari Holmin sekä Jari Niemisen toimesta vain yhtä motoristibilekeikkaa varten. Homma tuntui niin mielekkäältä, että keikkoja päätettiin tehdä lisää. Tarkoituksena oli soittaa Popeda-covereita paikoissa, joihin Popeda ei mahdu. Keikkoja tehtiin paljon ja jo alusta alkaen oli mielessä, että aletaan tekemään myös omaa materiaalia.

Alkuperäiskokoonpano oli:
Jussi Aaltonen-laulu
Jari Nieminen –kitara
Jesse Kauppi-basso
Kari Holm-rummut

Mustien Enkeleiden ensimmäinen single "Ilmakitaransoittaja" julkaistiin vuonna 2005 Mika Sundqvistin sanoihin. Sitä seurasi single ’Ei aina voi voittaa’.

Vuonna 2007 Mustat Enkelit julkaisivat ensimmäisen pitkäsoittonsa "Gurun". Gurun sävellyksistä vastasi pitkälti Jari Nieminen ja sanoituksista Jussi Aaltonen sekä Turo’s Hevi Geen Janne Piironen. Gurulta radiobiisiksi nousikin ’Mun mun’, joka puhkaisi soittolistat ja pääsi soittoon mm. Radio-Suomi-Popille ja monille paikallisradioasemille.

Tällöin kokoonpanoon kuuluivat:
Jussi Aaltonen – laulu
Jari Nieminen – kitara
Kimmo Tuomisto – koskettimet
Peti Kota-Aho – basso
Kari Holm – rummut

2008 julkaistu toinen pitkäsoitto "Voimakenttä", jolta julkaistiin ennen levyä kolme singleä: Nimibiisi ’ voimakenttä’, ’Nyt aika on’, jonka myynnin tuotolla bändi keräsi ennätyssumman Sotiemme veteraaneille, sekä kaunis balladi ’ kaksi maailmaa’. Kaikki nämä kolme biisiä olivat/ovat radio SuomiPOPin soittolistalle sekä pääsivät monien paikallisradioiden soittoon.

Voimakentän taustalta löytyy mm. sellaisia nimiä kuin Markku Petander, Pauli Hanhiniemi ja M. Karjalainen.

Bändi on ollut hyvin esillä mediassa , esim. vuonna 2008 TV esiintymisiä oli 3 kpl, radiohaastatteluita 35 kpl ja lehtijuttuja 48 kpl.
Julkisuudessa Mustia Enkeleitä on paljon vertailtu esikuvaansa Popedaan, mikä sinänsä on Aaltosen mukaan kunnianosoitus kokoonpanolle, mutta levytettäviksi päätyvät kappaleet ovat täysin yhtyeen itsensä näköisiä.


2009 alkuvuodesta Jani Kemppinen siirtyi Kimmo Tuomiston tilalle koskettimiin. Kemppinen oli jo aiemmin vieraillut mm. Jussi Aaltosen Juicen kunniaksi äänittämällä Musta aurinko nousee – singlellä sekä Jussin ’Ihana aamu’ singlellä soittamalla molempiin kaikki soittimet. Kevään aikana kokoonpano äänittää uutta materiaalia ja seuraavaa pitkäsoittoa voitanee odotella julkaistavaksi keväällä 2010.

[Kiitokset Mustille Enkeleille/managerille ja Mimille tästä esittelystä]

Linkit

Lue nämä